ဘဲကင္ဟင္း
11:59 PM Posted In Food Edit This 2 Comments »
ဒီတစ္ခါ ဘဲကင္ဟင္းစပ္စပ္ေလး ခ်က္စားရေအာင္ေနာ္။
ဟင္းအတြက္ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁. အုန္းႏို႕ သံဘူးတစ္ဝက္
၂. Thai red curry paste ၅၀ ဂရမ္ တစ္ထုပ္
၃. ဘဲကင္ရင္အံုသား ၁၅၀ ဂရမ္ ၂ ျခမ္း
၄. ဆီ ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ၂ ဇြန္း
၅. ေရ ၂ ခြက္
၆. နာနတ္သီးအစိတ္ေသးေသး ဖန္ခြက္တစ္ဝက္
၇. အေစ့ထုပ္ထားေသာစပ်စ္သီး ဖန္ခြက္တစ္ဝက္
၈. ခရမ္းသီးအစိမ္းအလုံးေသး ဖန္ခြက္၏ေလးပံုတစ္ပုံ
၉. ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ၁ ဇြန္း
၁၀. ၾကံသကာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႕ ၁ ဇြန္း
၁၁. င႐ုပ္သီးေတာင့္အနီ ၄-၅ ေတာင့္ကိုအေျမႇာင္းေျမႇာင္းေလးလွီးပါ
၁၂. ပင္စိမ္းရြက္ အနည္းငယ္
၁၃ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလုံးေသး ၅-၇ လုံး
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁. ဘဲကင္ရင္အံု ကို 4 cm. အထူလွီးပါ
၂. ဒယ္အိုးမွာဆီအပူေပးပါ။ Thai red curry paste နဲ႕ အုန္းႏို႕ ဘူးတစ္ဝက္ကိုအနံ႔ေမႊးလာတဲ့အထိထည့္ေမႊပါ။
ေရထည့္ျပီးဆူတဲ့အထိတည္ထားပါ။
၃. နာနတ္သီးနဲ႕ခရမ္းသီးကိုထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူလာတဲ့အထိထားပါ။
၄. ငံျပာရည္နဲ႕ၾကံသကာကိုထဲ့ပါ။
၅. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပင္စိမ္းရြက္နဲ႕င႐ုပ္သီးအေျမႇာင္းေလးေတြကိုထည့္ခ်က္ပါ။ ဤတြင္ျပီးပါျပီ။
ဘဲကင္ ဟင္းစပ္စပ္ေလးကို ထၼင္္းပူပူေလးနဲ႕ ျမိန္ျမိန္ရွက္ရွက္စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။ ခ်က္ျပီးရင္လည္းေခၚၾကအံုးေနာ္။ လာစားမယ္။ : D
(Just me)
ဟင္းအတြက္ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁. အုန္းႏို႕
၂. Thai red curry paste ၅၀ ဂရမ္ တစ္ထုပ္
၃. ဘဲကင္ရင္အံုသား
၄. ဆီ
၅. ေရ
၆. နာနတ္သီးအစိတ္ေသးေသး
၇. အေစ့ထုပ္ထားေသာစပ်စ္သီး
၈. ခရမ္းသီးအစိမ္းအလုံးေသး
၉. ငံျပာရည္
၁၀. ၾကံသကာ
၁၁. င႐ုပ္သီးေတာင့္အနီ ၄-၅ ေတာင့္ကိုအေျမႇာင္းေျမႇာင္းေလးလွ
၁၂. ပင္စိမ္းရြက္ အနည္းငယ္
၁၃ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလုံးေသး ၅-၇ လုံး
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁. ဘဲကင္ရင္အံု ကို 4 cm. အထူလွီးပါ
၂. ဒယ္အိုးမွာဆီအပူေပးပါ။ Thai red curry paste နဲ႕ အုန္းႏို႕ ဘူးတစ္ဝက္ကိုအနံ႔ေမႊးလာတဲ့အထိထည္
ေရထည့္ျပီးဆူတဲ့အထိတည္ထားပါ။
၃. နာနတ္သီးနဲ႕ခရမ္းသီးကိုထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူလာတဲ့အထိထားပါ။
၄. ငံျပာရည္နဲ႕ၾကံသကာကိုထဲ့ပါ။
၅. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပင္စိမ္းရြက္နဲ႕င႐ုပ္သီးအေျမႇာ
ဘဲကင္ ဟင္းစပ္စပ္ေလးကို ထၼင္္းပူပူေလးနဲ႕ ျမိန္ျမိန္ရွက္
(Just me)
2 comments:
cook p twar b a ma :D
စားခ်င္လာၿပီ
chitsu
Post a Comment