ဘဲကင္ဟင္း

11:59 PM Posted In Edit This 2 Comments »
ဒီတစ္ခါ ဘဲကင္ဟင္းစပ္စပ္ေလး ခ်က္စားရေအာင္ေနာ္
ဟင္းအတြက္ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁. အုန္းႏို႕ သံဘူးတစ္ဝက္
၂. Thai red curry paste ၅၀ ဂရမ္ တစ္ထုပ္
၃. ဘဲကင္ရင္အံုသား ၁၅၀ ဂရမ္ ၂ ျခမ္း
၄. ဆီ ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ၂ ဇြန္း
၅. ေရ ၂ ခြက္
၆. နာနတ္သီးအစိတ္ေသးေသး ဖန္ခြက္တစ္ဝက္
၇. အေစ့ထုပ္ထားေသာစပ်စ္သီး ဖန္ခြက္တစ္ဝက္
၈. ခရမ္းသီးအစိမ္းအလုံးေသး ဖန္ခြက္၏ေလးပံုတစ္ပုံ
၉. ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ၁ ဇြန္း
၁၀. ၾကံသကာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႕ ၁ ဇြန္း
၁၁. င႐ုပ္သီးေတာင့္အနီ ၄-၅ ေတာင့္ကိုအေျမႇာင္းေျမႇာင္းေလးလွီးပါ
၁၂. ပင္စိမ္းရြက္ အနည္းငယ္
၁၃ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလုံးေသး ၅-၇ လုံး

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁. ဘဲကင္ရင္အံု ကို 4 cm. အထူလွီးပါ
၂. ဒယ္အိုးမွာဆီအပူေပးပါ။ Thai red curry paste နဲ႕ အုန္းႏို႕ ဘူးတစ္ဝက္ကိုအနံ႔ေမႊးလာတဲ့အထိထည့္ေမႊပါ။
ေရထည့္ျပီးဆူတဲ့အထိတည္ထားပါ။
၃. နာနတ္သီးနဲ႕ခရမ္းသီးကိုထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူလာတဲ့အထိထားပါ။
၄. ငံျပာရည္နဲ႕ၾကံသကာကိုထဲ့ပါ။
၅. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပင္စိမ္းရြက္နဲ႕င႐ုပ္သီးအေျမႇာင္းေလးေတြကိုထည့္ခ်က္ပါ။ ဤတြင္ျပီးပါျပီ။

ဘဲကင္ ဟင္းစပ္စပ္ေလးကို ထၼင္္းပူပူေလးနဲ႕ ျမိန္ျမိန္ရွက္ရွက္စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။ ခ်က္ျပီးရင္လည္းေခၚၾကအံုးေနာ္။ လာစားမယ္။ : D
(Just me)

2 comments:

Anonymous said...

cook p twar b a ma :D

Anonymous said...

စားခ်င္လာၿပီ

chitsu