ပန္းသီးသုပ္

12:21 AM Posted In Edit This 3 Comments »
ယခုအခ်ိန္ဟာ ဥေရာပနဲ႔ အေနာက္ႏုိင္ငံေတြမွာ ပန္းသီးေတြ လွိဳင္ေပါတဲ့ အခ်ိန္ျဖစ္ပါတယ္။ ဆြီဒင္၊ ဒိန္းမတ္၊ဖင္လန္၊ေနာ္ေ၀စတဲ့ ႏုိင္ငံေတြ မွာေတာ့ ေျမကြက္လပ္ကေလးရွိရင္ ပန္းသီးပင္ ကုိ အလွလုိစုိက္ပ်ိဴးထားေတာ့ ျပြတ္တြဲေနေအာင္ သီးတဲ့ မျပဳမျပင္ သဘာ၀ ပန္းသီးေတြဟာ အလွတရားတခုျဖစ္သလုိ ေျမျပင္ေပၚ ေၾကြတဲ့ ပန္းသီးေတြဟာ စားသူမဲ့ အဟႆျဖစ္ ေနပါတယ္။

သဘာ၀အလွပန္းသီးေတြဟာ စုိက္ပ်ိဳးေရးပန္းျခံထြက္ ေရာင္းတန္း၀င္ ပန္းသီးေတြလုိ နူးညံ့ျခင္း၊ ခ်ိဳေမႊးျခင္းမရွိပါဘူး၊ တခ်ိဳ ႔ပန္းသီးေတြသာ အနည္းငယ္ က်စ္လစ္မာျပီး ခ်ဥ္ပါတယ္။

ဒါကုိက ျမန္မာေတြအဖုိ႔ ပန္းသီးသုပ္လုပ္ရာမွာ တမ်ိဳးအက်ိဳးရွိေစပါတယ္။ ေျမျပင္ေပၚေၾကြက်တဲ့ မမွည့္ေသးတဲ့ ပန္းသီေတြကုိ ေရစင္ေအာင္ ေဆး၊ အခြံႏႊာျပီး ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ ဂ်င္းလွီးသလုိ အေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြလွီးလုိ႔ျဖစ္ေစ၊ ၈်စ္နဲ႔တုိက္ျပီး အစငယ္ကေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ပါ။

ေနာက္ ၾကက္သြန္နီကုိပါးပါးလွီးပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဆီခ်က္ ခ်က္ပါ။

ေျမပဲဆံေလွာ္နဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ကုိ ကုိေထာင္းပါ။

ျပီးလွ်င္ ပန္းသီး ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ဆီခ်က္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမွဳန္ ႔တုိ႔ကုိ သင့္တင့္ ေအာင္ ထည့္ကာ ေရာနယ္ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ လုိက္ျဖစ္ေစ လွီးျပီး ျဖစ္ေစ တြဲဖက္ စားသုံးလွ်င္ သရက္သီးစိမ္းသုပ္အခ်ဥ္မ်ိဳးႏွင့္ အရသာတူေသာ ထူးကဲသည့္ ပန္းသီးသုပ္ကုိ လွ်ာလည္ ေအာင္ အရသာ ထူးကဲစြာ စားသုံးႏုိင္ပါသည္။

3 comments:

ေမေလးညိဳ said...

မေရ..လာလည္သြားပါတယ္..cbox မေတြ႔လို႔ ဒီမွာပဲ comment ခ်န္ခဲ့တယ္ေနာ္ ။

အမွန္ေၿပာရရင္ ပန္းသီးကိုသုပ္တာ ၾကားလည္းမၾကားဖူး စားလည္းမစားဖူးဘူး :P
အခုေတာ့ လုပ္စားၾကည့္လိုက္ဦးမယ္..ေက်းဇူးပါမေရ ။ ၾကိဳးစားပါေနာ္..ေမတၱာေရစင္ကို အားေပးေနမယ္ေလေနာ္...:)

Anonymous said...

kyun taw la`lote sar kyi ohne mal
apple buy phoe tot Ma c ka money borrow ya mar pa` :P
kyar tar nae sar chin lar p
kyoe sar htar ya`baw gyi yay
arr pay nay tal

Waing said...

ေဖ်ာ္ရည္နဲ႕ အသီးပဲ စားဖူးတယ္ အသုပ္ေတာ့ သုပ္မစားဖူးဘူး လုပ္စားၾကည္႕လုိက္ဦးမယ္ ေက်းဇူးပဲေနာ္