ဘဲကင္ဟင္း
11:59 PM Posted In Food Edit This 2 Comments »
ဟင္းအတြက္ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁. အုန္းႏို႕
၂. Thai red curry paste ၅၀ ဂရမ္ တစ္ထုပ္
၃. ဘဲကင္ရင္အံုသား
၄. ဆီ
၅. ေရ
၆. နာနတ္သီးအစိတ္ေသးေသး
၇. အေစ့ထုပ္ထားေသာစပ်စ္သီး
၈. ခရမ္းသီးအစိမ္းအလုံးေသး
၉. ငံျပာရည္
၁၀. ၾကံသကာ
၁၁. င႐ုပ္သီးေတာင့္အနီ ၄-၅ ေတာင့္ကိုအေျမႇာင္းေျမႇာင္းေလးလွ
၁၂. ပင္စိမ္းရြက္ အနည္းငယ္
၁၃ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလုံးေသး ၅-၇ လုံး
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁. ဘဲကင္ရင္အံု ကို 4 cm. အထူလွီးပါ
၂. ဒယ္အိုးမွာဆီအပူေပးပါ။ Thai red curry paste နဲ႕ အုန္းႏို႕ ဘူးတစ္ဝက္ကိုအနံ႔ေမႊးလာတဲ့အထိထည္
ေရထည့္ျပီးဆူတဲ့အထိတည္ထားပါ။
၃. နာနတ္သီးနဲ႕ခရမ္းသီးကိုထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူလာတဲ့အထိထားပါ။
၄. ငံျပာရည္နဲ႕ၾကံသကာကိုထဲ့ပါ။
၅. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပင္စိမ္းရြက္နဲ႕င႐ုပ္သီးအေျမႇာ
ဘဲကင္ ဟင္းစပ္စပ္ေလးကို ထၼင္္းပူပူေလးနဲ႕ ျမိန္ျမိန္ရွက္
(Just me)
2 comments:
cook p twar b a ma :D
စားခ်င္လာၿပီ
chitsu
Post a Comment